Afroditi Psarra: Noisy Textiles Workshop

Radiona.org poziva sve zainteresirane na radionicu Noisy Textiles pod vodstvom grčke medijske umjetnice Afroditi Psarra koja će se održati 10. i 11. svibnja  u Kavezu, Klub SC u Studentskom centru od 14 do 20 sati.

afroditi-pssara_1
Foto: Afroditi Psarra (c)

Radionica je dio OFF programa festivala Izlog suvremenog zvuka i rezultat je suradnje između Radione, Muzičkog salona Kulture promjene SC-a, Udruženja za razvoj kulture “URK”, Kontejnera, Galerije Močvara i Kulture promjene. Performans Lilytronica iste autorice održava se 11. svibnja, 20:30h u Pogonu u sklopu programa Galerije Močvara, dok će se audio performans s polaznicima radionice i voditeljicom održati 12. svibnja u istom prostoru.

Radionica Noisy Textiles uvod je u svijet mekih elektronskih sklopova uz korištenje programabilnih mikrokontrolera, digitalne elektronike i vodljivih materijala. Tijekom radionice polaznici će sudjelovati u kreiranju prototipova i istražiti proces primjene elektronike na tekstil stvarajući tekstilne sintesajzere / kontrolere s 8-bitnim zvukom.

Na radionici će se koristiti Arduino IDE i CapSense library sa svrhom stvaranja tekstilnog vezenog sintesajzera koji reagira na dodir. Polaznici će koristiti i izrađivati kapacitivne senzore s vodljivom niti i vlastiti uradi-sam izvezeni zvučnik stvarajući  jedinstveni bučni komad tekstila. Mekano tekstilno sučelje koje će polaznici proizvesti ujedno može biti dobar početak za kreiranje vlastitog dizajna i nosivog kontrolera. Za radionicu nije potrebno prethodno predznanje u programiranju ili vještina u šivanju.

afroditi-pssara_2
Foto: Afroditi Psarra (c)

O voditeljici:
Afroditi Psarra (GR) multidisciplinarna je umjetnica i doktorantica na područjima slike, tehnologije i dizajna . Njen rad istražuje granice između narodne tradicije i rukotvorine, kreativnog kodiranja i soničnog eksperimentiranja sa pokretom i plesom, dok njeni radovi uključuju nekoliko medija, od elektroničkog vezenja do nosive tehnologije i pametne odjeće za interaktivne instalacije i audio performance. Do sada je predstavljala svoj rad na novomedijskim festivalima kao što su Amber u Istanbulu, PIKSEL u Bergenu, Transmediale i CTM u Berlinu, Electropixel u Nantesu, MakerFaire u Rimu, itd, te odradila praksu u Disney istraživačkom centru u Zürichu.

Vrijeme radionice: 10. i 11. svibnja, od 14 do 20 sati
Mjesto: Kavez, Klub SC
Broj polaznika: 12 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, modni dizajneri, ljudi svih dobi i profesija
Prijave za sudjelovanje primaju se do srijede, 07.05.2014., u ponoć, na e-mail: radiona.org@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 100kn članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 150kn zaposleni

afroditi-pssara_3Foto: Afroditi Psarra (c)

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Noisy Textiles’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Organizator: Radiona.org
Suorganizatori: Kontejner, Galerija Močvara, Muzički salon Kulture promjene SC, Udruženje za razvoj kulture “URK”, Kultura promjene