Summer Krinsky & Ivona Eterović: ProduceHer audio radionice

Početničke radionice glazbene produkcije za žene, LGBTQIA+ osobe kao i svu zainteresiranu širu javnost pod nazivom ProduceHer vode glazbenice i producentice Summer Krinsky (SAD) i Ivona Eterović (Hrvatska) 31. svibnja, 5. lipnja i 7. lipnja 2023. Od 18:00 do 19:30 sati u Radioni.

ProduceHer je serijal od tri radionice za učenje i osnaživanje žena i LGBTQIA+ producenata te šire javnosti. Cilj ovih radionica je dobivanje osnovnog samopouzdanje i znanja za izradu vlastite glazbe. Susreti će uključivati savladavanje osnova glazbene produkcije kao i učenje o bitnim ženskim imenima u počecima razvoja elektroničke glazbe. Tijekom prvog susreta, sudionici će se upoznati s Summerinim i Ivoninim kreativnim procesom i razvijanjem ideje za pjesmu. U drugom susretu, sudionici će savladati osnove tehničke strane glazbene produkcije poput mixanja. U zadnjem susretu, upoznat će se sa značajnim ženama u svijetu elektronike. Radionice se odvijaju uz podršku američkog OneBeat akceleratora,  pod programom program Bang On A Can’s Found Sound Nation za glazbenike suvremenog izričaja iz Sjedinjenih Američkih Država.  

RADNI JEZIK: ENGLESKI

Datumi:
Srijeda,  31. svibnja 2023.,  18:00-19:30h
Ponedjeljak, 5. lipnja 2023., 18:00-19:30h
Srijeda, 7. lipnja 2023.,  18:00-19:30h

Sudjelovanje na svim terminima obavezno.
Prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/pUmHcGxGzAXjtjgq7
Radionica je besplatna.

Voditeljice: Summer Krinsky (SAD), Ivona Eterović (HR)

Summer Krinsky je kompozitorica, multi-instrumentalistica, producentica, audio inženjerka i creative coder iz Detroita. Pod umjetničkim imenom Summer Like The Season, Summer često nastupa paralelno na različitim instrumentima na koje slaže različite efekte, vokale i perkusije čime stvara svoju originalnu glazbu. ”Istraživajući teme cyborg ere”, ona stvara glazbu koja se nalazi na rubu između instrumentacije uživo i suvremene elektronike i ”koja se bavi temama digitalne privatnosti, nadgledanja i etičnosti”. Prava DIY glazbenica čija glazba inovira post-rock svijet.
Web: https://www.kresgeartsindetroit.org/summer-like-the-season

Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, kompozitorica i psihologinja iz Zagreba. Ivonina je umjetnička karijera obilježena samostalnim i kolaborativnim radom fokusiranim na stvaranje specifičnog i svježeg zvuka s introspektivnim predznakom i multidimenzionalnim emotivnim nabojem. Kao producentica i izvođačica kombinira elemente ambijentalne i bass muzike s analognim i digitalnim sound designom. Ivona ne želi ostati koncentrirana na jedan žanr, već pronalazi afinitete u ambijentalnoj i eksperimentalnoj klupskoj elektronici, hip hopu, popu, ali i stvaranju pozadinske glazbe za film i predstave.
Web: https://www.facebook.com/tonotamusic/

Podržali: OneBeat Accelerator, Kreativna Europa – Rewilding Cultures, Zaklada Kultura nova