Radionica ‘Mobili i pokretne strukture’

Radionica ‘Mobili i pokretne strukture’ voditelja Damira Prizmića održat će se u subotu, 24. studenoga 2018 s početkom u 14 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2.

Photo: Popular Science Monthly (c) 1954

O radionici:
Na radionici ‘Mobili i pokretne strukture’ polaznici će izrađivati kinetičke objekte inspirirane radovima umjetnika poput Alexandera Caldera, dizajnera Bruna Munarija i drugih. Traženjem optimalnog odnosa između elemenata – vodeći pritom računa o fizičkoj i vizualnoj ravnoteži – stvarat ćemo kinetičke strukture koje reagiraju već i na lagani povjetarac, kontinuirano mijenjajući formu. Osim korištenja pasivnih elemenata, pokazat ćemo kako naše mobile možemo učiniti još reaktivnijima – uključivanjem elektroničkih komponenti poput solarnih ćelija, motora i sl. Polaznici će se na radionici upoznati s različitim tehnikama rada, od klasičnih alata do 3d printanja, lemljenja i sl. Svoje kreacije moći će ponijeti sa sobom.

O voditelju radionice:
Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje kroz širi spektar disciplina, neke od kojih su dizajn vizualnih komunikacija, dizajn izložbi i interakcija, dizajn produkata, koncepata i alata. Često surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je na području edukacije te na promicanju open source kulture. Suosnivač je i dopredsjednik Radione – Makerspace-a, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Vodio je više radionica za djecu i odrasle.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 22. studenoga točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 15.
Kotizacija iznosi 100 kuna (detalji o plaćanju na kraju teksta)

Ciljna publika: audio-vizualni umjetnici, dizajneri, hackeri, makeri, DIY entuzijasti, elektroničari, programeri
Nivo znanja: početnici, srednji i napredni polaznici
Trajanje: od 14:00 do 20:00 sati

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica Pokretni mobili)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditeljima laba ili šaljete na e-mail prije radionice
– NAPOMENA: gotovinu NE primamo