Radionica Max/MSP

Radionica Max/MSP pod vodstvom medijskog umjetnika Ivana Marušića Klifa održava se u srijedu i četvrtak, 3. i 4. veljače 2021. od 17:00 do 20:00 sati na Zoom platformi.

O radionici:
Max/MSP nezaobilazan je alat na području multimedije i multimedijalnih
umjetnosti. Max/MSP je vizualni programski jezik, u kojem se kodira
manipuliranjem i spajanjem grafičkih modula. Softver krije brojne mogućnosti izražavanja i mogućuje stvaranje kompleksnih vizualizacija/zvuka, zbog čega je postao popularan u različitim oblicima umjetničkog izražavanja, npr. u elektroničkoj glazbi, VJ-ingu, instalacijama, performansima, kazalištu, te u područjima kao što su robotika i vizualizacija podataka.
Premda je Max/MSP komercijalni program nije potrebno kupovati licencu jer je demo potpuno funkcionalan i možete ga skinuti sa sljedeće poveznice:
https://cycling74.com/products/max
Prethodno znanje: potrebno je iskustvo u nekoj vrsti programiranja

O voditelju:
Radionicu vodi Ivan Marušić Klif koji već više od dvadeset godina
djeluje na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti, kao jedan od
istaknutijih autora eksperimentalnog smjera. Diplomirao je 1994. na
Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu (School of Audio
Engineering, Amsterdam). Bavi se izradom interaktivnih, kinetičkih,
svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi
također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih,
televizijskih i glazbenih projekata.

Ivan Marušić Klif (privatni album)

Izlagao je i nastupao u Europi i SAD (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana). Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za najbolju izložbu u 2012., nagrade publike na T-HTnagrada@msu.hr 2012. i 2007., nagrade 26. Salona mladih 2001., nagrade na 14. Praškom kvadrijenalu, međunarodnoj manifestaciji posvećenoj scenografiji i scenskom prostoru, nagradom Excellence in Performance Design za izložbu ‘Klizanje u nepoznato / Sliding into the Unknown’ 2019. godine. Često surađuje s drugim umjetnicima i radi razne vrste radionica, obično vezane uz upotrebu tehnologije u umjetnosti.
Web: http://i.m.klif.tv/

Prijaviti se možete na e-mail edu.radiona.org@gmail.com do utorka, 2. veljače točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.