Radionica ‘Interaktivna sučelja i open source alati’

I’MM_ Media lab i Kultura promjene pozivaju sve zainteresirane na svoju novu, naprednu radionicu ‘Interaktivna sučelja i open source alati – Pure data, Processing, Kinect’ pod vodstvom brazilskog umjetnika Ricarda Palmieria, koja će se održati 23. i 24. veljače u Klubu SC Studentskog centra u Zagrebu.

ricardo_palmieri_1

Radionica Ricarda Palmieria pod nazivom ‘Interaktivna sučelja i open source alati’ istražuje open source alate sa svrhom stvaranja interaktivnih sadržaja i proširene realnosti uz pomoć programa Pd – Pure data-e, Processing programskog jezika i sučelja te Kinect igrače naprave. Polaznici radionice tako će naučiti kako koristeći open source alate mogu postići veću fleksibilnost u radu uz inovativni pristup produkciji, dublje razumijevanje matematike i fizike zajedno s hands-on praktičnom elektronikom.

Radionica se sastoji od dva dijela: predavanje i diskusija, te praktičnog ateljea i vježbi. Od općih objašnjenja o jednostavnom programiranju za umjetnike, dizajnere i kreativce, preko interakcije između softvera i hardvera koristeći dostupne kitove i uređaje, poput MaKey MaKey i Kinect-a. Radionica će također omogućiti svojevrsan ‘help-desk’ za domaće programere u njihovim projektima video mapiranja, motion tracking-a i sl.

ricardo_palmieri_2

Ricardo Palmieri (vj palm), 1978,  VJ i arhitekt s diplomom sveučilišta Universidade do Grande ABC (1997-2001) u Sao Paolu, Brazil. Trenutno radi kao konzultant za prostorni razvoj, scenografiju, interaktivne instalacije i video mapiranje u umjetničkim i komercijalnim projektima, te u svojem radu koristi slobodni softver. Radio je kao istraživač digitalne kulture za brazilsko Ministarstvo kulture unutar programa Cultura Viva, te kao istraživač slobodnog softvera za grafičku produkciju između 2005 i 2007. godine.

Od 2002. realizirao je brojne radove pri SESC São Paulo kao nezavisni umjetnik te unutar kolektiva estudiolivre.org http://estudiolivre.org, kao i projekte za plesne kolektive Metareciclagem i Tempokala. Svoje radove predstavlja na nizu međunarodnih festivala, pojedinačnim i grupnim izložbama diljem svijeta. Dobitnik nagrade Locative Media Vivo Arte.mov (2009), te Posebnog priznanja zajedno s Lucasom Bambozzijem za rad Mobile Crash na Prix Ars Electronica 2010. godine. U svom radu koristi low tech metode rada pri stvaranju elektroničkih uređaja kao dio svojih radionica, te svira u bendu http://myspace.com/livenoisetup

http://estudiolivre.org/currpalm
http://vjpalm.blogspot.com/

Datum:. 23. i 24. veljače 2013., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.
Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka, 21.02.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite STUDENTSKI CENTAR, Savska 25, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101482432; poziv na broj odobrenja: 264-5303, opis plaćanja: uvijek navedite naziv programa i naziv radionice (I’MM_Media Lab: Interaktivna sučelja i open source alati)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice