Radionica Hlače / Gaće / Pantalone

Tekstilni i modni umjetnik Vasco vodi radionicu Hlače / Gaće / Pantalone koja se održava se u petak, 27. svibnja od 17 do 20 sati i u subotu, 28. svibnja, 2022. od 16 do 19 sati u Radioni. 

Foto: vasco.gram (c)

Na radionici Hlače / Gaće / Pantalone naučit će te skrojiti i sašiti hlače po mjeri za sebe ili nekog svog. Ukoliko šivate za drugog uzmite mu/joj / im mjere, a ako šivate za sebe, izmjerit ćemo vas u Radioni. 

Materijali za radionicu su osigurani, no ako želite skrojiti i sašiti svoje hlače / gaće / pantalone prema vlastitoj želji i dizajnu, najbolje da donesete svoj materijal. Šivače mašine su osigurane, no isto tako, ako imate svoju mašinu koja je jednostavno portabilna, preporuka je da ju ponesete sa sobom. 

Prijaviti se možete do petka, 27. svibnja 2022. točno u podne na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/GsR3barBdpDqy5is8

Foto: vasco.gram (c)

O voditelju:
Vasco (vasco.gram) Late bloomer koji se tek zadnjih desetak godina bavi krojenjem i šivanjem, faks upisao s 33 godine – Tekstilno tehnološki fakultet, Tekstilni i modni dizajn, Dizajn tekstila gdje završava preddidplomski studij u roku. Potpuno frustriran ponudom zagrebačkih dućana i svojim životom, voditelj se šivanjem počeo baviti 2012. godine na privatnim satovima kod dizajnerice Morane Delač. Otad svojim rukotvorinama uveseljava sebe i rastući broj ljudi oko sebe. Ponekad šiva po narudžbi, ali većinom prema svojim idejama.

Kaže kako mu je šivanje spasilo život. Centralne teme njegovih radova protežu se od aktivizma i politike do umjetnosti i međuljudskih odnosa. U posljednjih godina samostalno ili grupno izlagao i održavao radionice u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, 55. Zagrebačkom salonu, Zagreb Design Week-u, Muzeju za umjetnost i obrt, festivalu Q fest te kroz različite projekte surađuje sa Sabmarineom, Akademijom dramske umjetnosti i dr. Dugogodišnji je suradnik zajednice Radione u okviru čijeg edukativnog i izložbenog programa također radi na tekstilnom programu.
Web: https://www.instagram.com/vasco.gram/