Radionica ‘Elektro-mehanički labirint’, 1

Radionica Damira Prizmića “Elektro-mehanički labirint”, 1/2′ održat će se u Radioninom labu u četvrtak, 21. prosinca 2017. s početkom u 16 sati.

Radionica Damira Prizmića “Elektro-mehanički labirint” bavi se dizajnom i izradom modularnog elektro-mehaničkog labirinta i igre. Koristeći drvo, plastiku, 3D printane i prefabricirane elemente, te različite elektronske komponente, kreirat ćemo interaktivni objekt. Koristit ćemo osnovne zakone fizike i mehanike te neke od elektronskih elemenata, poput senzora i aktuatora, kako bi interakciju učinili zanimljivijom.

U prvoj fazi radionice (1/2) bit će predstavljeni različiti primjeri labirinata i kinetičkih igara te koncept budućeg modularnog elektro-mehaničkog labirinta. Ovisno o interesima i predznanjima sudionika, u sljedećem periodu pripremit će se bazični elementi potrebni za izvedbu budućih modula. U drugoj fazi radionice (2/2) pojedinačni moduli će se dalje razvijati i sklapati, uzimajući u obzir osnovna pravila kako bi moduli bili međusobno kompatibilni. Na kraju radionice module ćemo spojiti te će, ako smo bili uspješni, oni profunkcionirati kao cjelina. Rad će biti izložen na jednoj od budućih Radioninih izložbi.

BIO
Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje kroz širi spektar disciplina, neke od kojih su dizajn vizualnih komunikacija, dizajn izložbi i interakcija, dizajn produkata, koncepata i alata. Često surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je na području edukacije te na promicanju open source kulture. Suosnivač je i dopredsjednik Radione – Makerspace-a, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije, te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Vodio je više radionica za djecu i odrasle.

Datum održavanja: 21. prosinca 2017.
Vrijeme održavanja: od 16 do 20 sati
Razina znanja: početnici, srednji nivo i napredni

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 18. prosinca točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Elektro-mehanički labirint’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Save

Save

Save

Save