Radionica “3D olovka + 3D printer”

Radionica naziva “3D olovka + 3D printer” pod vodstvom Marija Pavlića održat će se 18. i 19. veljače u Radioninom labu na adresi Kruge 46/2 u Zagrebu. Time ujedno započinje Radionina sezona godišnjeg programa pod nazivom “Kontinuitet inovativnih praksi”.

Na radionici ćemo se baviti najraširenijom tehnikom ispisa 3D modela, te samim modeliranjem – izradom objekata za sam ispis. Konkretnije bavit ćemo se FDM – Fused deposition modeling tehnologijama, kao i 3D printanjem olovkom kojom možete crtati materijalne 3D objekte. Polaznici će prvo dobiti uvod u hardversku komponentu kao i vrste materijala za printanje. Predstavit ćemo i Radioninu verziju popularnog Ultimaker printera, kao i modifikacije koje su napravljene na samom printeru, te one koje još planiramo napraviti. Fokusirat ćemo se na važne točke podešavanja i kalibraciju samog printera, te pomoći ljudima kako proći kroz trnovit put pravilnog odabiranja postavki. Proći ćemo s polaznicima kroz tehnike crtanje i izradu G-koda za ispis. Na kraju radionice polaznici  će moći isprintati dizajnirani objekt.

Mario Pavlić – elektroničar po struci, radi godinama kao razvojni tehničar informatičkih sustava. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Do sada sudjelovao na izložbama Radione Gaming Playground, Electro_Baroque, Jezgrene membrane, Science Fiction – New Parallel Worlds, Re-Making / Re-Making History: Atomi, zvjezdane prašine i bitovi. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere / CNC uređaje. Izradio hologram Marije Jurić Zagorke za istoimeni muzej koji je do sada predstavljen na brojnim festivalima i sajmovima. Voditelj niza uspješnih radionica vezanih za 3D printanje i tehnike jetkanjem.

Vrijeme radionice: 15-20h.
Razina radionice: početnici, srednji nivo i napredni

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 15. veljače točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘3D printer’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Save

Save