#Pogonizacija: Illektrična radionica by CFSN & Radiona.org

Posljednju ovogodišnju #Pogonizaciju organiziraju Radiona.org i Confusion (CFSN) te će ujedno biti i dio njihovog Illectricity Festivala koji će se održati od 28.11. do 06.12. uglavnom u Pogonu Jedinstvo i Mislavova.

IIlectricna_radionica

#Pogonizacija je Pogonov program osmišljen kao društveno igranje čija je realizacija započela u 2014. godini, te je inspirirana radom skandinavske organizacije YKON i konceptom World Games Backminster Fullera.

Ova će se #Pogonizacija baviti temama kojima se ove organizacije i inače bave, s naglaskom na tehnologiju, gaming i glazbu koje će kroz nekoliko radionica, performans te gaming zonu približiti mlađoj, prvenstveno srednjoškolskoj publici. Kratke radionice će upoznati polaznike kako napraviti robota koji sam crta, kako na nov način iskoristiti grafoskop, u gaming zoni će moći zaigrati neku od vintage konzola ili interaktivnu Illectricity arkadnu igru, dok će Luka Toyboy kroz svoj kolektivni performans pokazati nov način korištenja walkie-talkie tehnologije.

Radionice se održavaju 30.11. od 17-20 sati u Pogonu.

Program:
Foto-teremin / radionica
Crtajući roboti / radionica
Osnove DJ-inga / radionica
Retro gaming zona
Illectronoid arcade game

Opširnije o radionicama:
Foto-teremin – zvučni mini gadget

Kako napraviti minimalistički elektronski teremin čije se glasanje i zujanje modulira preko svjetlosnog senzora naučit ćete na ovoj radionici koja će vam dati osnove osnova elektronike istovremeno. Teremin je glazbeni instrument izumljen 1928. godine i od tada je strašno zanimljiv svim eksperimentatorima elektronike, tako da je ova radionica izvrsna prilika da s jako malo elektronskih komponenti ponesete kući svoju mini varijantu elektro zujalice.
Voditeljica radionice: Deborah Hustić

Crtajući roboti
Rastavi igračku, savladaj osnove električne struje, nauči lemiti, spajati žice i napravi svog crtajućeg robota u DIY varijanti. Kroz osnove polaznici radionice će tako dobiti uvid u osnove robotike i načina na koji mogu koristiti dijelove igračaka za stvaranje vlastitih vikend kreativnih i hakerskih projekata.
Voditeljica radionice: Ana Horvat

Osnove DJ-inga
Kroz danas klasičan DJ setup sastavljen od opreme koja je defacto standard u velikoj većini klubova (Pioneer DJM-800 DJ mixer i dva Pioneer CDJ-1000 CD plejera) CFSN DJs ekipa će zainteresiranima pokazati osnove rada sa opremom te osnove beatmachinga kao glavne tehnike DJ miksanja u klupskoj glazbi.
Voditelj radionce: Robert Galac – Æon (CFSN DJs)

Nakon #Pogonizacije, navratite u Močvaru na predstavljanje GIFESTa – regionalnog festivala GIF-ova. Iz Subotice dolaze Mirjana Mitrić i Ivana Rađenović koje će predstaviti festival, glazbeni projekti Jpeg Realität i Secret Man, slikarice Vanja Subotić i Svetlana Ždrnja s izložbama fotografija i crteža uz crtanje murala uživo te Desya Lovorov koji će čitati svoju poeziju.

(Text: Pogon / Radiona.org)