Emarduino – prvi hrvatski Arduino mikrokontroler

Emarduino – prvi hrvatski DIY Arduino mikrokontroler // Emarduino – first Croatian DIY Arduino microcontroller

I’MM_ Media lab predstavlja prvi hrvatski  DIY Arduino, SMT mikrokontroler pod nazivom Emarduino autora Emarda kao dio programa Ganz novog festivala u srijedu, 19. rujna s početkom u 21 sat, u foajeu Teatra &td, u Zagrebu.

I’MM_ Media lab presents first Croatian DIY Arduino, SMT microcontroller titled Emarduino created by Emard within the programme of Ganz New Festival on Wednesday, 19 September at 9pm in the foyer of &td Theatre in Zagreb.

Emarduino by Emard (cc)

SMT je tehnologija montaže SMD elemenata na površinu pločice postiže vrhunsku kompaktnost i miniturizaciju uređaja. Smatra se privilegijom elektroničke industrije gdje roboti stavljaju elemente. Emarduino je dokaz da amater može kod kuće napraviti uređaj koji veličinom i izgledom ne zaostaje (previše 🙂 za strojno sastavljnim sklopovima.

Emarduino je ono što je prema Emardu trebao biti Arduino, kontroler baziran na AVR-u koji bi se mogao staviti u protoboard, direktno spojiti USB kablom na PC, iz kojeg bi se odmah mogao programirati i dobivati napajanje za sebe i ostale komponente. Da je dovoljno malen da ostane mjesta za druge komponente, a da ima više memorije, pinova i MCU hardwarea od običnog arduina.

Srce Emarduina je moćni ATmega64M1, štedi vrijeme (dan ili više) koje bi bilo potrebno da se neki prototip sa mikrokontrolerom sastavi na protoboardu i počne razvijati.
Emard

Shema / Scheme here