DIY VR @ MUO

Radionica DIY VR održava se na zadnji dan izložbe u sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO – Božica Dea Matasić: IN_VERZIJA.  MUO ugošćava Hrvoja Spudića i Damira Prizmića koji će održati radionicu na kojoj će posjetitelji izraditi vlastite naočale za virtualnu stvarnost.

Radionica se održava u nedjelju 2. travnja od 10 do 13 sati u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt (Trg maršala Tita 10, Zagreb), a namijenjena je polaznicima od 5. razreda osnovne škole nadalje.

Kotizacija iznosi 40 kuna.

Broj sudionika je ograničen te je potrebno prijaviti se na: iva.mestrovic@muo.hr

Originalna objava.

O radionici

Radionica DIY VR bavi se principima stereoskopije (tehnike stvaranja iluzije dubine u slici) i suvremenim VR (virtual reality) trendovima poput Google Cardboarda. Polaznici će dobiti kratak pregled i teoretski uvod u metode stereo reprodukcije od povijesnih, sve do suvremenih DIY VR metoda. Koristeći kit s lećama i prefabriciranim elementima, polaznici će izraditi vlastiti stereoskop ili VR naočale prilagođene svom smartphone uređaju i geometriji lica. U sljedećoj fazi bavit ćemo se kalibriranjem i primjenom stereoskopa, kroz aplikacije na smartphone uređajima ili koristeći analogne materijale. Ova radionica i open-source VR kit nastali su u sklopu Radioninog edukativnog programa.

O voditeljima radionice

Hrvoje Spudić je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu, bavi se DIY tiskom, elektronikom i fotografijom. U fokusu interesa su eksperimentalna analogna fotografija i tehnike. Član je dvojca This Town Needs Posters koji izrađuju DIY plakate za nezavisnu muzičku scenu. Radove predstavlja na festivalima i izložbama vezanim uz dizajn i fotografiju, te je također voditelj niza radionica u području DIY printa i fotografije.

Damir Prizmić je freelance dizajner koji djeluje na širem spektru disciplina. Od dizajna vizualnih komunikacija, dizajna izložbi, interakcija i novo-medijskih instalacija, koncepata i spekulativnog dizajna do open-source produkt dizajna i dizajna edukacijskih alata i igračaka. Često surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je član i jedan od osnivača udruge Radiona (Zagreb Makerspace), te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Vodio je više radionica za djecu i odrasle.

Save

Save

Save

Save