Christoph Stähli: Radionica hakiranja igraćih kontrolera

Tehnički muzej i Radiona.org pozivaju sve zainteresirane na radionicu hakiranja igraćih kontrolera pod vodstvom švicarskog medijskog umjetnika i hakera Christopha Stählija koja će se održati 27. i 28. rujna  u kino dvorani Tehničkog muzeja, Savska 18, u Zagrebu.

Hacking Gaming GadgetsDIY retrofit za igraće kontrolere

Žao vam je baciti kultnu i već prašnu gaming opremu koja vam stoji u podrumu?! Zanima vas hakerski makeover vaše retro gamerske opreme? Rado bi je prenamijenili i malo se pravili važni na tulumima? Onda je ovo prava radionica za vas, retro gaming geekove!

nintendo_pixel

Na radionici polaznici će napraviti USB adapter za SNES/NES gamepadove i DB-9 vrstu ATARI/AMIGA/C64 joystick-a. Adapter je generički igraći kontroler HID uređaj i ne koristi driver, te je savršen dodatak za vaše retro igrače emulatore. Električni krug temelji se na ATmega8 mikrokontroleru. Za iskusnije programere postoji mogućnost preprogramiranja firmware-a za upotrebu s drugim aplikacijama i ISP programerom.

Polaznici se mole da ponesu sa sobom prijenosno računalo i jedan stari SNES/NES kontroler ili ATARI/AMIGA/C64 joystick, te ISP programer (ukoliko posjeduju). Za radionicu nisu potrebne posebna programerska predznanja.

retrogaming_pixel

O voditelju:
Christoph Stähli djeluje kao slobodni umjetnik, haker i programer. Studirao je nove medije (BA) i likovnu umjetnosti (MA) na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Zürichu. Njegov interes leži u širokim znanstvenim područjima medijskih tehnologija i njihove primjene u praksi umjetnika. Razvio je sadržaj i program za 3D LED prikaz NOVA na instituciji ETH Zürich. Kao član švicarskog Swiss Mechatronic Art Societyja –  SGMK često drži radionice diljem Europe,  te je suorganizator DIY * festivala. 2010. godine osnovao je ZAAK (Zentrum für Angewandte Kunst und Automation), a svoje radove često predstavlja na međunarodnim izložbama i festivalima. Trenutno Stahl aka Christoph Stähli radi kao znanstveni suradnik na Institutu za računalnu glazbu i zvučne tehnologije ICST na Umjetničkoj akademiji u Zurichu.
Web: http://www.stahlnow.com/

Datum: 26. i 27. rujna 2014., od 12 do 18 sati.
Broj polaznika: 10 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.
Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka, 23.09.2014., u ponoć, na e-mail: radiona.org@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 200kn zaposleni
Polaznicima će biti osiguran sav materijal i alati za rad.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite TEHNIČKI MUZEJ, Savska cesta 18, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101247448; poziv na broj odobrenja: 37198918530, opis plaćanja: navedite naziv radionice (Tehnički muzej: Radionica Hakiranje igračih kontrolera)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Web:
http://tehnicki-muzej.hr/
https://radiona.org