User Tools

Site Tools


project:emarduino

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

project:emarduino [2015/02/16 11:22]
dp created
project:emarduino [2016/11/22 14:07] (current)
dp
Line 1: Line 1:
-Emarduino je prvi hrvatski  DIY Arduino, SMT mikrokontroler kojeg je kreirao Davor Jadrijević tijekom 2012. godine, te je do sada bio predstavljen na nizu umjetničkih i znanstvenih festivala i događanja.+====== Emarduino ====== 
 + 
 +Emarduino je prvi hrvatski  DIY Arduino, SMT mikrokontroler kojeg je kreirao Davor Jadrijević tijekom 2012. godine, te je do sada bio predstavljen na nizu festivala i događanja.
  
 Emarduino je ono što je prema Emardu trebao biti Arduino, kontroler baziran na AVR-u koji bi se mogao staviti u protoboard, direktno spojiti USB kablom na PC, iz kojeg bi se odmah mogao programirati i dobivati napajanje za sebe i ostale komponente. Da je dovoljno malen da ostane mjesta za druge komponente, a da ima više memorije, pinova i MCU hardwarea od običnog arduina.  Emarduino je ono što je prema Emardu trebao biti Arduino, kontroler baziran na AVR-u koji bi se mogao staviti u protoboard, direktno spojiti USB kablom na PC, iz kojeg bi se odmah mogao programirati i dobivati napajanje za sebe i ostale komponente. Da je dovoljno malen da ostane mjesta za druge komponente, a da ima više memorije, pinova i MCU hardwarea od običnog arduina. 
  
 Srce Emarduina je moćni ATmega64M1, štedi vrijeme (dan ili više) koje bi bilo potrebno da se neki prototip sa mikrokontrolerom sastavi na protoboardu i počne razvijati. Srce Emarduina je moćni ATmega64M1, štedi vrijeme (dan ili više) koje bi bilo potrebno da se neki prototip sa mikrokontrolerom sastavi na protoboardu i počne razvijati.
 +
 +{{ :project:emarduino_1.jpg?direct |}}
 +{{ :project:emarduino_2.jpg?direct |}}
 +
 +Shema i PCB
 +FIXME
project/emarduino.1424082126.txt.gz · Last modified: 2015/02/16 11:22 by dp