User Tools

Site Tools


exhibits

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
exhibits [2018/06/05 20:02]
dp
exhibits [2018/06/05 20:06] (current)
dp
Line 85: Line 85:
 Radiona mini synth je varijacija oscilatora baziranog na CD4093 logičkom čipu koji je često korišten za izradu lo-fi glazbenih instrumenata (primjer Touch & moist synth Andreasa Siagiana aka squaresolid). Dovođenjem izlaza logičkog sklopa (u ovom slučaju NAND logički sklop) na njegov ulaz postiže se oscilacija. Umetanjem dodatnih elementata (otpornik, kondenzator) u tu povratnu vezu moguće je utjecati na frekvenciju oscilacija. U ovom sklopu se u povratnoj vezi koristi otpor ljudskog tijela. Cijeli sklop se sastoji od dva takva oscilatora spojena na izlaz (zvučnik). Sučelje za upravljanje su četiri elektrode u obliku Radionina logoa. Radiona mini synth je varijacija oscilatora baziranog na CD4093 logičkom čipu koji je često korišten za izradu lo-fi glazbenih instrumenata (primjer Touch & moist synth Andreasa Siagiana aka squaresolid). Dovođenjem izlaza logičkog sklopa (u ovom slučaju NAND logički sklop) na njegov ulaz postiže se oscilacija. Umetanjem dodatnih elementata (otpornik, kondenzator) u tu povratnu vezu moguće je utjecati na frekvenciju oscilacija. U ovom sklopu se u povratnoj vezi koristi otpor ljudskog tijela. Cijeli sklop se sastoji od dva takva oscilatora spojena na izlaz (zvučnik). Sučelje za upravljanje su četiri elektrode u obliku Radionina logoa.
  
 +===== Houston Tracker =====
 +=== Zvonimir Domazet, Deborah Hustić ===
 +Kalkulator sintisajzer / sekvencer Houston Tracker hakirani je uređaj tvrtke Texas Instruments namijenjen za otpad zbog potrganog ekrana. ​ Houston Tracker osmišljen je za uređaje serije TI-82, TI-83/​82STATS i TI-83+/​84+/​SE grafičkih kalkulatora te je u potpunosti open source dok je tvrtka Texas Instruments u trenutku pojave programa objavila izjavu da ne podržava projekt.
 +
 +Houston Tracker je produkt irrlicht projekta što je ujedno i umjetničko ime istoimenog glazbenog producenta, performera i umjetnika koji radi s programskim kodom iz Amsterdama.
 +Više: http://​irrlichtproject.de/​houston/​
  
 ---- ----
  
-====== Zvučne geometrije, ??? ======+====== Zvučne geometrije ​- Nova Atlantida zvuka (2017) ​======
 ===== Kovrčavi solenoidi ===== ===== Kovrčavi solenoidi =====
 === Marko Jovanović === === Marko Jovanović ===
Line 106: Line 112:
  
 Tehnički gledajući instrument se sastoji od ToF (Time-of-Flight) senzora udaljenosti (VL53L0X), Arduino-kompatibilnog mikrokontrolera baziranog na ATmega32U4 procesoru (Teensy 2, Arduino Micro i sl.), te 3d printanog kućišta. Zvuk se može generirati pomoću računala ili MIDI uređaja (u ovom slučaju Raspberry Pi + Pure Data). Komunikacija se odvija putem USB protokola, a instrument se može predstaviti kao tipkovnica, miš ili MIDI kontroler. Tehnički gledajući instrument se sastoji od ToF (Time-of-Flight) senzora udaljenosti (VL53L0X), Arduino-kompatibilnog mikrokontrolera baziranog na ATmega32U4 procesoru (Teensy 2, Arduino Micro i sl.), te 3d printanog kućišta. Zvuk se može generirati pomoću računala ili MIDI uređaja (u ovom slučaju Raspberry Pi + Pure Data). Komunikacija se odvija putem USB protokola, a instrument se može predstaviti kao tipkovnica, miš ili MIDI kontroler.
- 
-===== Houston Tracker ===== 
-=== Zvonimir Domazet, Deborah Hustić === 
-Kalkulator sintisajzer / sekvencer Houston Tracker hakirani je uređaj tvrtke Texas Instruments namijenjen za otpad zbog potrganog ekrana. ​ Houston Tracker osmišljen je za uređaje serije TI-82, TI-83/​82STATS i TI-83+/​84+/​SE grafičkih kalkulatora te je u potpunosti open source dok je tvrtka Texas Instruments u trenutku pojave programa objavila izjavu da ne podržava projekt. 
- 
-Houston Tracker je produkt irrlicht projekta što je ujedno i umjetničko ime istoimenog glazbenog producenta, performera i umjetnika koji radi s programskim kodom iz Amsterdama. 
-Više: http://​irrlichtproject.de/​houston/​ 
  
 ===== REWEREHERE ===== ===== REWEREHERE =====
Line 509: Line 508:
 ---- ----
  
 +nedostaje: http://​radiona.org/​optika-elektricni-valovi-i-frekvencije/​
  
  
  
exhibits.txt · Last modified: 2018/06/05 20:06 by dp